نگرش امروز – حجتالله زارعزاده پیرامون اهمیت بهره گیری از سبک ایرانی و اسلامی در سازه های شهری و ساختمانی بیان داشت: در سراسر ایران اسلامی به ویژه شهر اهواز به عنوان دروازه ورود تشیع به کشور بایستی جلوه و تبلور ایرانی و اسلامی در منظر و سیمای شهری بیشتر نمایان شود اما متأسفانه در این زمینه کم کاری هایی صورت گرفته که باید جبران شود.
نایب رئیس شورای اسلامی شهر اهواز عنوان کرد: تا مادامی که معماری ایرانی و اسلامی وجود دارد؛ روی آوردن به معماری غربی نمی تواند در شهرهای ما جایگاهی داشته باشد؛ بنابراین همکاران ما در شهرداری و معاونت شهرسازی باید تلاش ویژه ای در این راستا داشته باشند؛ ضمن اینکه سازمانی تحت عنوان سیما و منظر شهری در شهرداری وجود دارد که وظیفه نظارت، راهبری و جهت دهی سیما و منظر شهری را در ابعاد مختلف برعهده دارند.
زارع زاده افزود: در سطح شهرتابلوهایی که سردرب کارگاه های صنعتی، مطب پزشکان، فروشگاه ها، کارخانجات صنعتی و نیمه صنعتی و … با اندازه و طرح دلخواه است که این موضوع افزون بر بحث معماری، سیما و منظر شهری را تحت تأثیر قرار می دهد.
وی ادامه داد: معماری، سیما و منظر شهری در کنار یکدیگر معنا می یابد؛ برای مثال اگر تنها به مبحث معماری توجه شود؛ منظر و سیمای شهری مورد انتظار شهروندان نخواهد بود که متأسفانه در این زمینه تاکنون کم دقتی و ولنگاری هایی صورت گرفته که باید در چارچوب دستورالعمل مشخصی قرار گیرد.
نائب رئیس شورای اسلامی شهر اهواز با تأکید بر لزوم تعریف دستورالعملی مشخص برای منظر شهری تصریح کرد: همانگونه که در ابتدای ساخت بنا و دریافت پروانه ساختمان مقررات لازم به وی ابلاغ می شود در این قسمت نیز باید نظارت دقیقی صورت گیرد و با متخلفان برخورد شود.
زارع زاده با اشاره به تخلفات گسترده در حوزه سیمای شهری اظهار داشت: متأسفانه در این حوزه با ولنگاری و تخلفات گسترده مواجه هستیم به گونه ای که گویی سیما و منظر شهری ما به حال خود رها شده است.
وی در پایان گفت: در پیش آمدگی، تعداد طبقات، فرورفتگی و … نظارت های لازم صورت می گیرد و محدوده نظارت ها بر این حوزه است اما در به کارگیری نماهای ساختمانی و سیمای شهری دقتی صورت نمی گیرد؛ بنابراین باید به این مبحث نیز توجه ویژه ای شود و اقدامات عملی تاثیرگذاری صورت گیرد.