نگرش امروز – ولی اسماعیلی درباره مسائلی که در کشورمان به افزایش حاشیه نشینی دامن زده است، افزود: مشکلات اقتصادی یکی از دلایل حاشیهنشینی در کشور است. با بررسی آسیبهای اجتماعی مانند حاشیهنشینی متوجه میشویم که افزایش اجاره بهای مسکن در کشور به حاشیهنشینی سرعت داده است، زیرا بسیاری از شهروندانی که در پرداخت اجاره مسکن با مشکل رو به رو هستند، ناچار برای تامین سرپناه به حاشیه شهرها رانده میشوند.
وی با اشاره به اینکه یکی دیگر از دلایل اصلی حاشیهنشینی در کشور بحث نبود توازن در توسعه است، عنوان کرد: نبود توازن در توسعه مشکلی است که در چند سال گذشته با آن رو به رو هستیم و تحت تاثیر آن بسیاری از روستاها و شهرهای کوچک کشور از جمعیت خالی شده است.
نایب رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس با بیان اینکه ساکنان بسیاری از شهرهای کوچک در جستوجوی امکانات و خدمات ناچار روانه شهرهای بزرگ میشوند، ادامه داد: در بازدیدهای میدانی که از این شهرها انجام دادیم مشخص شد که ساکنان آنها به امکانات بهداشتی و درمانی و آموزشی مناسبی دسترسی نداشتهاند. به همین دلیل به حاشیه شهرهای بزرگ مهاجرت کردهاند.
اسماعیلی درباره اینکه آیا از جمعیت حاشیهنشین کشور آماری در دسترس است؟ نیز عنوان کرد: براساس برخی بررسیها جمعیت حاشیهنشین کشور حدود ۱۷ تا ۲۰ میلیون نفر برآورد شده است.
وی درباره اینکه کدام مناطق کشور بیشتر با مساله حاشیه نشینی رو به رو است؟ نیز به جام جم آنلاین گفت: کلانشهرهای کشور مانند مشهد، اهواز، تهران و چابهار بیش از دیگر مناطق کشورمان با این مساله رو به رو هستند.
نایب رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس درباره اینکه چرا اقدامات مناسبی برای کنترل و کاهش حاشیه نشینی در کشور انجام نمیشود؟ نیز بیان کرد:کارهایی در این خصوص انجام شده. اما تاثیر گذاری لازم را نداشته است. برای نمونه در چابهار برای این افراد مسکنسازی در حال انجام است.
اسماعیلی عنوان کرد: اما اگر بخواهیم به شکل ریشهای با این مساله برخورد کنیم باید بحث توسعه متوازن را جدی بگیریم و در مناطق محروم کشور امکانات مناسبی ایجاد کنیم.
وی ادامه داد: اگر در مناطق محروم اشتغالزایی جدی گرفته نشود و صنایع تبدیلی را در این مناطق مستقر نکنیم، قطعا جمعیت حاشیه نشین کشور افزایش خواهد یافت.
نایب رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس با اشاره به اینکه توسعه متوازن باید در اولویت برنامههای مسئولان قرار بگیرد، عنوان کرد: با توسعه متوازن کشور دیگر شهروندان ناچار به مهاجرت نخواهند شد.
اسماعیلی با بیان اینکه حاشیه نشینی در کشور سرعت گرفته است، توضیح داد: برای جمعیت حاشیهنشین نیز باید تدابیر مناسبی اندیشید و نباید آنها را به حال خود رها کرد. سازمانهایی مانند بهزیستی، بسیج مستضعفان و شهرداریها به این مساله ورود کردهاند. اما با توجه به جمعیت ساکن در مناطق حاشیهنشین این تلاشها کافی نیست و نیاز به همکاری بیشتری وجود دارد.