نگرش امروز – مجتبی یوسفی درباره احتمال حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی اظهار داشت: تخصیص ارز ۴۲۰۰ تومانی به برخی از کالاها از سال ۹۷ اتفاق افتاد و ۶۵ میلیارد دلار از ذخایر کشور در این قالب اختصاص پیدا کرد تا کالاهای اساسی چون دارو و نهادههای دامی گران نشود و مردم این کالاها را گران خریداری نکنند.
وی بیان کرد: متأسفانه در سالهای گذشته شاهد افزایش قیمت کالاهای اساسی بودیم چرا که نحوه تخصیص ارز ۴۲۰۰ تومانی مورد نظارت قرار نگرفت، عدهای رانتخواری کردند، با آنان مقابله نشد و سیستم نظارتی ما در این زمینه به درستی کارهای خود را انجام نداد.
عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: ارز دولتی به افرادی محدود داده شد و بر فرآیند کار آنان که چه کالاهایی را وارد کردند و آیا به مصرفکنندگان رسید یا خیر، نظارت نشد.
نماینده مردم اهواز در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: ما قبول نداریم که روش فعلی در زمینه ارز ۴۲۰۰ تومانی ادامه پیدا کند، البته ما این را هم قبول نداریم که پیرو حذف مقطعی ارز ۴۲۰۰ تورم افزایش پیدا کند و معتقدیم که مردم دیگر نمیتوانند تورم بیشتری را تحمل کنند.
یوسفی افزود: سوال ما از دولتمردان آن است که چه سازوکاری درباره حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی در نظر گرفتهاند و چه برنامهای دارند که قیمت کالاهای اساسی و دارو پس از حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی گران نشود و باید درباره سازوکار این مسئله به ما توضیح دهند.
عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی تأکید کرد: مجلس در روزهای سهشنبه جلسات نظارتی خود را با وزرا و دولتمردان برگزار میکند و ما آمادهایم که با دولت درباره سازوکار حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی جلسه بگذاریم. مجلس قطعاً با روش فعلی توزیع ارز ۴۲۰۰ تومانی مخالف است . همچنین مجلس با حذف مقطعی این ارز بدون فرآیند مشخص و بدون تعیین مکانیسم و سازوکار که فشار زیادی را به مردم تحمیل میکند هم موافق نیست.