نگرش نیوز – احمد علیرضا بیگی نماینده مردم تبریز در مجلس شورای اسلامی در گفت و گو با تحریریه با تاکید بر لزوم عدم بنگاه داری دولت در بخش های مختلف اقتصادی و در صنعت خودروسازی گفت: مساله مهمی که سالهاست دلسوزان انقلاب و مدافعان مردم و کارشناسان اقتصادی بر آن تاکید می کنند اداره واقعی، علمی و اصولی اقتصاد است. اقتصادی که دولت کمترین نقش مستقیمی را در آن ایفا کند.
وی افزود: اقتصادی که دولت متصدی و مسوول آن نباشد یک اقتصاد واقعی است. در اقتصادی که مردمی سازی و خصوصی سازی شده باشد امکان رقابت برای همه صنایع و تولیدات و فعالان اقتصادی باز می شود. دولتی بودن اقتصاد که ماحصل آن تصمیم گیری درباره صنایع با دولت می شود، به گونه ای که دولت بر کل اقتصاد سایه می افکند به شدت زمینه های انحصار را ایجاد می کند و انتخاب را از مردم به عنوان یک حق طبیعی شهروندی آنها می گیرد.
علیرضا بیگی نماینده مردم تبریز، آذر شهر و اسکو در ادامه با انتقاد از ایجاد انحصار در برخی صنایع مثل خودروسازی گفت: دولتی بودن اقتصاد و حاکمیت دولت بر صنایع مهمی چون صنعت خودروسازی معنی دیگری به غیر از بسترسازی برای ایجاد انحصار ندارد. وقتی دولت زمینه را برای انحصار فراهم می کند یعنی بر رقابت خط بطلان کشیده و مردم حقی برای انتخاب یک کالای با کیفیت و خرید آن ندارند.
متاسفانه برخی تلاش می کنند تا صنعت لوازم خانگی را مانند صنعت خودروسازی کشور منحصر به خود کنند تا این صنعت نیز به سرنوشت صنعت خودروسازی دچار شود.
بیگی با ارائه یک راهکار خاطر نشان کرد: برای جلوگیری از هر گونه انحصاری در صنایع کشور اعم از صنعت خودروسازی باید امکان حضور مردم در توسعه اقتصاد کشور فراهم شود. دولت نباید خودروساز باشد. این مردمی سازی خودروسازی و سایر صنایع است که اقتصاد را به دست بخش خصوصی و ایده هایش متحول می کند.
وی در این باره افزود: تا زمانی که دولت در اموری که مربوط به او نیست سرک می کشد، مسائل و مشکلات صنعت خودروسازی کشور به پایان نمی رسد و همچنان باید زیان های وارده از سوی سیاست گذاری های دولتی را متحمل شود. برای توسعه صنعت خودروسازی کشور دولت هرچه زودتر از این بخش و سایر بخش های اقتصادی کشور باید خارج شود.
علیرضا بیگی نماینده مجلس شورای اسلامی معتقد است دولت با عدم آزادسازی واردات خودرو مانع بزرگی در برابر از بین رفتن انحصار و رقابت ایجاد کرده است. تا زمانی که سیاست های دولت در موضوع واردات خودروی خارجی تغییر نکند و دولت از سیاستگذاری در صنعت خودرو دست نکشد، فروش خودروهای گران بدون کیفیت به مردم ادامه می یابد یا به نوعی مردم مجبور به خرید خودروهای بی کیفیت داخلی هستند چرا که آنها حق انتخاب ندارند.
او با اشاره به اینکه متاسفانه صنایع ما مثل صنعت خودرو حیاط خلوت دولت شده گفت: دولت گمان می کند با مدیریت صنعت خودروسازی درآمد زایی می کند. در حالی که دولت با خصوصی کردن این صنعت و اخذ مالیات هم به خود کمک می کند و هم به اقتصاد کشور.
وی در پایان گفت: دولت باید دست از کفیل و قیم بودن مردم بردارد. مردم باید دراقتصاد دخالت داده شوند. براساس قوانین؛ خصوصی سازی یک اصل مهم برای توسعه همه صنایع کشور به شمار می رود که دولت این موضوع را باید در بخش های مختلف و در صنعت خودروسازی کشور اعمال کند.